Sommerstrikk!

Sommeren er endelig her, og du skal kanskje snart avgårde på sommerferie? Har du funnet sommerens strikkeprosjekt? Hvis ikke så skal vi hjelpe deg litt på vei!

 

SANDNES GARN

       

I heftet 1707 SOMMERBOHEM fra Sandnes garn er det utrolig mange fine sommerplagg - her vil du garantert finne noe å strikke på ferie! Våre favoritter er den lette hvite genseren "Eve", en litt oversized genser strikket i Line som er perfekt å slenge over seg på en god sommerdag! Den passer fint til en denimshorts og kan brukes hele sommeren igjennom. 

Den rosa flettegenseren "Laura" er strikket i Mandarin Medi og Tynn Silk Mohair og er en annen stor favoritt! De lekre flettene gjør dette plagget til en klassiker man kan bruke hele året. Flott over shorts og skjørt, og rosafargen gjør seg spesielt godt til solkysset hud!

Den herlige lange jakken "Halo" er strikket i Mandarin Grande, Silk Mohair og London gull og er perfekt å ha med seg i feriekofferten! Den er et allsidig plagg man kan bruke hele dagen; over bikinien på stranden, over en topp og shorts på dagen eller som en lun jakke å bruke etter at solen er gått ned, over en lett bukse og t-skjorte. Den har en romslig passform, og vide ermer. De gullfargede stripene gir jakken det lille ekstra! 

Både garn og hefte får du selvsagt hos oss! Garnet er også tilgjengelig i vår nettbutikk. Ved å klikke på bildene blir du ledet til Sandnes garn sine hjemmesider.

 

TJORVEN GARN

      

Vi har i flere år laget oppskrifter på mange typer  plagg, både til dame, herre, barn og baby. Det er kommet syv Tjorven-hefter og mange gratis oppskrifter de senere årene. Disse tre synes vi passer fint på sommeren! Den grønne toppen er strikket i Stellina fra Lang yarns, og ved å klikke på bildet kommer du til gratis oppskrift! Det er en klassisk tanktopp med splitter nederst i sidene. Denne passer fint til både skjørt, shorts og bukser!

Den lys rosa genseren med fletteraglan synes vi er et flott helårsplagg! Den er strikket i Pus fra Du Store Alpakka (kun tilgjengelig i nettbutikken), og er uunnværlig på de litt kjøligere sommerkveldene! Vi bor tross alt i Norge, og sommerværet kan være ustabilt :) Litt ull eller alpakka i kofferten er alltid lurt å ha! Gratis oppskrift får du ved å klikke på bildet.

En lett poncho er det ultimate 'slenge-på-seg' plagget, og denne strikket i tynn baby alpakka liker vi spesielt godt. Den kan fint brukeks over en shorts på de dagene der solen ikke spiller helt på lag, eller om høsten og vinteren. Det tynne garnet gjør denne til et helårsplagg alle burde ha i garderoben! Den er strikket i Baby Alpaca fra Lang yarns, men dette garnet fører vi dessverre ikke lenger. Du kan bruke Alpakka fra Sandnes garn i stedet, og oppskriften står i heftet Tjorven 5. Garnpakker fåes kjøpt ved å klikke på bildet. Oppskrift og garn har vi også i butikken :)

 

RAUMA ULL

      

Kjolen med lange ermer er et perfekt sommerplagg i et land hvor sommeren ikke alltid er så varm som vi skulle ønske. Den er strikket i Sumatra fra PT; et mellomtykt bomullsgarn med godt hold. Fargeutvalget er stort, så her kan du enkelt gå for en mer sommerlig farge om du ønsker det! Den delikate utringningen gjør at kjolen er flatterende til de fleste!

Den enkle toppen med vrangborder er også strikket i PT Sumatra og er et klassisk plagg som man trenger i garderoben! Igjen; stort fargeutvalg gjør at man kan strikke både to og tre topper i ulike farger - denne går fort å strikke og er enkel nok til nybegynnere!

Den hvite genseren med raglan er også i Sumatra, og er en enkel og allsidig bomullsgenser man kan bruke til alt! 

Ved å klikke på bildene får du opp brosjyren på plagget, der det står mer info om pinnestørrelser og garnmengde. Oppskriftene har vi :)